24 noiembrie 2016

Ciucaș - cu Gropșoarele și fără rododendron - 28 mai 2016

     Din nou în Ciucaș, dar de data aceasta vrem să atacăm alt traseu. Dacă anul trecut am făcut traseul din Pasul Bratocea spre Vârful Ciucaș, acum vrem abordăm cealaltă parte a acestor munți. Și anume partea cu Vârful Gropșoarele.
Mai mult...

3 noiembrie 2016

I DO! Cununie civilă Elisa și Cristian - 27 mai 2016

     Anul acesta, pe 27 mai, am fost invitat să particip și să fotografiez la cununia civilă a Elisei și a lui Cristian, doi tineri foarte carismatici și jucăuși. Astfel am reușit să îi surprind într-una din cele mai speciale zile din viața lor. Așteptăm și continuarea, dar până atunci să ne delectăm cu aceste momente unice.
Mai mult...

1 noiembrie 2016

Munții Baiului plini de narcise - 14 mai 2016

     Mânați de dorința de a vedea narcisele din Munții Baiului, ne-am urcat în trenul de 6.23 spre Sinaia împreună cu Hati. Nu știam noi  cum să abordăm traseul, dar nu ne-am făcut prea multe griji. Deja eram un grup mare de trei persoane. De fapt, trebuia să fim mai mulți, dar din cauza prognozei meteo care nu se anunța prea buna în partea a doua a zilei, aceștia au renunțat.
Mai mult...

19 octombrie 2016

Ziua în care nu am facut nimic (Vârful Postăvaru) - 9 mai 2016 (Ziua 3)

     După ce am plecat din Viștișoara, ne gândeam unde să mergem. Doream să vedem și narcisele din Baiului, că doar de... eram în trecere și de ce nu să nu facem din nou o tură cu narcise.
Mai mult...

7 octombrie 2016

Făgăraș, lebede și narcise - 8 mai 2016 (Ziua 2)

     Să ne înțelegem - lebedele le-am văzut pe lacul din jurul Cetății Făgăraș, și erau o grămadă. După ce am vizitat cetatea, primul lucru care ne-a atras atenția au fost lebedele care se plimbau pe lac, precum și locurile special amenajate în care acestea își aveau cuibul.
Mai mult...

14 septembrie 2016

Trei zile de relaxare - Muzeul Astra din Sibiu - 7 mai 2016 (Ziua 1)


     Cu gândul la vară și la toți munții pe care i-am putea cuceri atunci, ne-am gândit să dăm o fugă până la ei. Sau lângă ei mai bine spus. Așa că ne-am făcut rezervare la o pensiune din Viștișoara la poalele Munților Făgăraș, care urma să fie cartierul central pentru două nopți.
Mai mult...

12 august 2016

Pe nemarcate pe Țuțuiatu - 17 aprilie 2016





     După ce am dormit bine, ne-am trezit și am plecat spre vârful Țuțuiatu. Traseu "dificil" ce plecă din localitatea Greci, unde se urmărește șoseaua mărginită de copaci, străbați până în centru, treci podul, apoi urmărești semnele de pe stâlpi - triunghiul albastru. Să nu uităm de marcajele pentru cicliști. Cu toate că mai fusesem și anul trecut aici, tot ne-am încurcat puțin și a fost nevoie să întrebăm lumea. 
Mai mult...

30 iunie 2016

Și mai multe țestoase în Culmea Pricopanului - 16 aprilie 2016

     După o iarna lungă și plină de așteptare, simțim nevoia sa ne dezmorțim piciorușele cu o tura pe munte. Unde am putea merge să nu fie zăpadă în perioada asta? Cum unde? La marele munte mic! La Munții Măcin! Vrem să revedem Culmea Pricopanului și Vârful Țuțuiatu, poate acum găsim mai multe țestoase și alte animăluțe...
Mai mult...

8 iunie 2016

Vârful Viștea din Munții Făgăraș sau despre cum nu am ajuns pe Moldoveanu - 2 august 2015


     Anul trecut a fost un an în care am dorit foarte mult să ajungem în Munții Făgăraș. Bineînțeles că vroiam foarte mult să facem toată creasta, dar nu prea am știut cum să o abordăm. Plus că experiența din Cheile Nerei când ne-am cărat cortul în spinare și-a pus amprenta pe noi și cred că ne cam părăsise curajul să mergem cinci zile cu el în spate. Așa că am decis să mergem doar la Vârful Moldoveanu pornind de la Lacul Bâlea. Și dacă mai avem chef și puteri să mergem la întoarcere la Vârful Negoiu, Lacul Bâlea fiind între cele două vârfuri. 
Mai mult...

29 mai 2016

Țestoasa din Culmea Pricopanului (Munții Măcin) - 18 iulie 2015



     O nouă zi și o nouă drumeție prin Munții Măcin. Ceva nou ne așteaptă în această zi, niciunul dintre noi nu a mai fost pe aici. Am ales să facem traseul de pe culmea Pricopanului deoarece este un traseu în circuit, așa că poți să ajungi de unde ai plecat, și asta fără să te întorci pe același drum. 

Mai mult...

27 aprilie 2016

21 aprilie 2016

15 aprilie 2016

11 aprilie 2016

În pași de dans pe Vulcanii Noroioși - 27 iunie 2015


     Vulcanii noroioși sunt un loc unde m-aș mai întoarce. Și eu și Ioana mai fusesem aici, dar niciodată împreună. După o prognoză în care au fost ceva ploicele, a venit și primul sfârșit de săptămână cu soare. Așa că într-o zi caldă de vară am reușit să plecăm. Zic caldă de vară deoarece dacă nimerești o zi ploioasă nu prea știu dacă nu te înnămolești pe acolo.
Mai mult...

26 martie 2016

26 februarie 2016

Un trio de cascade (Cascada Beușnița, Cascada Văioaga și Cascada Bigăr) și Lacul Ochiul Beiului - (1 iunie) - Vacanța de Rusalii 2015 (ziua 5)




     Pentru ultima zi petrecută în Cheile Nerei am vrut să vizităm zona din jurul păstrăvăriei, și anume Ochiul Beiului și cascada Beușnița. Fiind aproape de camping nu ne-am agitat prea mult, lăsându-le să le vizităm ultimele. Pentru noi această zi de 1 iunie a reprezentat aniversarea de un an de la căsătoria noastră, așa că ceea ce am văzut în această zi a însemnat petrecerea și cadourile.
Mai mult...

14 februarie 2016

10 februarie 2016

Cascada Șușara, Cheile Șușarei, La Tuneluri și din nou la păstrăvăria Valea Beiului - (31 mai) - Vacanța de Rusalii 2015 (ziua 4)


     Am plecat de la Lacul Dracului cu scopul de a ajunge la păstrăvăria de la Valea Beiului. Adică acolo unde ne-am lăsat mașina. Trebuia să o recuperăm, nu? Ne-am trezit dimineață, puțin mai înghețați de la lucrurile umede care au încercat să ne țină de cald noaptea, dar și de la semi-spaima pricinuită de vizita neașteptată a chestiei care a poposit pe cortul nostru. Și acum mă gândesc cum am putut să ne băgăm la somn din nou...
Mai mult...

29 ianuarie 2016

Lacul Dracului din Cheile Nerei, locul unde era să rămânem fără rucsac (30 mai) - Vacanța de Rusalii 2015 (ziua 3)


     Am plecat din Oravița, unde ne-am plimbat cu trenul pe Semmeringul Bănățean, spre Cheile Nerei, unde am ajuns destul de repede. Mai exact într-o oră am ajuns la locul de parcare de la Podul Bei. Probabil că drumul se poate face mai repede, dar am pierdut timpul din cauza emoțiilor că o să ajungem în sfârșit în aceste chei, dar și din cauza drumului care era destul de alambicat, mai ales în apropierea cheilor unde existau porțiuni foarte înguste în care cu greu încăpeau două mașini.
Mai mult...

20 ianuarie 2016

12 ianuarie 2016

Plimbarea cu trenul pe Semmeringul Bănățean (29 mai 2015) - Vacanța de Rusalii 2015 (ziua 2)

    
     În căutarea noastră despre ce am putea să vedem în zona Cheilor Nerei am descoperit o cale ferată unică în România. Am descoperit calea ferată ce face legătura între Oravița și Anina, și am aflat că este cea mai veche cale ferată montană din Sud-Estul Europei. Ea se mai numește Semmeringul Bănățean după faimosul traseu Semmering din Austria. 
Mai mult...

aventurile Ioanei și ale lui Andi

Un produs Blogger.

Contact

Nume

E-mail *

Mesaj *